iDefendo logotyp liten
Blixtlåset

Säkra idéer med iDefendos blockkedjeteknik

Blixtlåset presenterar stolt att vi genom vårt partnerskap med iDefendo gör det möjligt för Blixtlåset-lag att på ett säkert sätt och med stöd i blockkedjeteknik dokumentera och kommunicera t ex vem eller vilka som kommit på en idé, när detta gjordes och en beskrivning av idén som sådan. 

iDefendo: "iDefendos teknik baseras på omanipulerbar blockchainteknik och skapar digitala vittnen på all din data. Dessa sammanställs löpande i ”Evidence Binders” som kan bevisa att det du skapat tillhör dig. iDefendos teknik hjälper dig bevisa händelsekedjor och att det du skapat tillhör dig - oavsett vem du väljer att dela dem med. Genom att använda tjänsterna, visar du också att du har koll på dina värden och jobbar professionellt."   

Här hittar du instruktioner för hur du och dina lag enkelt får tillgång till iDefendo:

Lag som tävlar i Blixtlåset kommer inte sällen på idéer som är värda att skydda. I den tävlingsform Blixtlåset bedrivs och med de ofta begränsade resurser som ungdomar och skolor har, är det inte möjligt att ge sig in i ett patenteringsförfarande. Genom iDefendo kan vi dock säkra "vem, när och vad" för en idé. Upphovsrätten är en lagstadgad och generaliserad immaterialrätt som därefter kan stärka idéägarnas sak i kommunikation med t ex kommersiella företag eller UF-företag som vill ta Blixtlåsidéer vidare till marknad.